Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Gratuluję.jackjj napisał: Serwis 1
Chciałem na Twoje ręce jeszcze raz bardzo podziękować całemu Zespołowi Heiztechnik za nagrodę jaką mi ufundowaliscie! To jest najlepszy prezent jaki dostałem od 3 lat ten poprzedni to była piła łańcuchowa stihl, którą dostałem od teściowej.... Fajna zabawka ale szybko mi się znudziła szczególnie, że nie jestem z zawodu drwalem...
:-D
Właśnie dziś dotarła moja nagroda i mimo tego, że padam na pysk to już ją podłączyłem i bawię się jak mały chłopiec....
W załączeniu zrzut ekranu....
:-D:-P:-D
Wielkie Dzięki
Y.
Spoko, nie potrzebowałem tej odpowiedzi od razu.jackjj napisał: Mateusz
Już śpię
Ale zobacz sam
;-)
PS. Ładowanie zbiornika CWU nisko poszedł z powrotem, a tu żonka się jeszcze nie taplala tylko mały w wannie starszy deszczownia i ja podobnie prysznic....
Fajne narzędzie.... Na razie widzę tylko że jak na postoj to 1% płomień.... Jakiś błąd...
Niestety liczników nie zobaczysz. Trochę to dziwne.jackjj napisał: Mateusz
W mojej ocenie to gęstość próbkowania jak wykres zapisuje się co 5 minut więc jak złapie kocioł na 30% to jest a jak nie wystrzeli to nie ma. U mnie kilka punktów załapał. Trzeba poczekać na mrozy jak kocioł będzie dłużej pracował na 30%
Po dobie obserwacji w historii widzę już że generalnie przy tych temp. Ok zera, powrót do kotła jest najmniej 51°C jedynie 2 razy na dobę spada do 45 °C czyli jednak cyrkulacja 2x doba nie pomaga w utrzymaniu tej temp powyżej 48°C ale traktuje to jak wyraził się Serwis jako chwilowy spadek temp powrotu który nie powinien mieć wpływu na życie kotła.....
:-P
W załączeniu wykres.... Widać na nim jak żółty spadek temp na zb.CWU wpływa na jasno niebieski powrót do kotła . CWU ŁADOWANA z priorytetem więc wysuwam daleko idące wnioski że włączenie ochrony powrotu co wcześniej również obserwowałem nie wpłynie na podniesienie tej temp powrotu bo źródłem wchlodzenia jest zb.CWU 300l którym zawór nie steruje, a jedynie pompa CWU a w czasie ładowania zbiornika z priorytetem i tak pompa od CO stoi i czeka do naładowania zbiornika
PS.
Teraz mam plan za kilka dni obniżyć temp na kotle do 70 z hist.15 i sprawdzić jakie to będzie miało przełożenie na powrót oraz spalanie....
Chciałem zapytać czy ja nie mogę znaleźć czy też moduł internetowy nie ma dostępu do liczników kotła chodzi mi o to ile godzin na jakich mocach pracuje zużycie paliwa w kg godziny pracy podajnika, ilość odpalen grzałki i takie tam
:-D