HT 900 + piec z dofinansowania – kilka rzeczy

Strona główna Forum Pomoc techniczna HT 900 + piec z dofinansowania – kilka rzeczy

Oglądasz 0 odpowiedzi wątku
  • Autor
    Wpisy
      leluch
      Uczestnik

Czesć, jak w temacie. Piec jest z dofinansowania (jakies 7lat temu ?) do teog sterowik ht 900.

1)

Praca zgarniacza w trybie pracy–> to jest czas który określa czas wysuwania się zgarniacza, tak ? Jak ustawie 15 sekund to mniej zgarnie(wysunie sie) niż jak ustawie 85s ? Czas=ilość wysunięcia, tak to rozumiec ?

Pauza zgarniacza w trybie pracy–>  to jest interwal kiedy sie uruchamia, wiadomo. Jak macie to ustawione ?

2)

Dwie bardzo podobne rzeczy, jak je ustawic, co sie zmienia kiedy jedno wlacez drugie wylacze ?

Tryb pracy pompy kotła -> ochrona powrotu lub wymiennik.

Ochrona powrotu na zaworze 1 -> wlaczona / wylaczona.

<span style=”white-space: normal;”>  </span>

3)

Sterowanie CWU- mam zbiornik solarny + solary (eco sol,plum). Sterownik solara steruje pompa ktora miesza wode (tak to wygląda na mój rozum). Wiec chyba steroniwk heiztechnik nie ma mozliwosci uruchomienia pompy, czy ma ? Bo nawet w ustawieniach wyjsc, jak uruchomie test „pompa cwu” to nie ma zadnej reakcji.

4) test wyjsc:

Pompa zawór 1–> brak reakcji kompletnie… ok nie wydaje mi się i nie widzę zebym taka pompe miał ale może powininenm mieć ?;]

Pompa powrotu–> czy jak raz sie uda ja uruchomic z testy, a dzien pozniej nie, a tego samego dnia zacznie dzialac w czasie pracy kotla… to juz jest jej powolny koniec ?:)

5a)

Jakie ustawienia podtrzymania ? Czy ja dobrze rozumiem, ze jak ustawie np czas pracy 60 min (za duzo ogolnie) i jak temp w tym czasie temp spadnie ponizej żadanej temp kotla to on nie przejdzie w tryb pracy tylko przez resszte z tych 60 minut bedzie probowal podtrzymywac- u mnie wtedy zaczyna podawać co 20 sekund (mimo, ze podtrzymanie podawani mam np 60) i dziala na 0KW – tak na ekranie pokazuje a wydajność wentylatora najpierw 15 poznniej 19 % itd powolutku rosnie w gore. Moze czegos nie rozumiem w tym trybie.

5b)

W czasie pracy w podtrzymaniu znacznie przebija mi temp zaworu ( z 38 na 42/43) oraz na powrocie (z 55 na 63/64)… Nie wiem czy to dobrze, ale tak wydaje mi sie na chlopski rozum, ze chyba epiej zeby te temp byly takie jak chce, a ewentualna 'nadwyzka’ poszla w piec. Da sie to jakos zrobic, jakimis ustawieniami moze (np tymi ochronami z punktu 2), o ile to w ogole ma sens co pisze 🙂

Oglądasz 0 odpowiedzi wątku
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.