Witam
Interesuje mnie zakup kociołka Q EKO DUO 17kw., powierzchnia budynku użytkowa-105m2 z ogrzewanym garażem + kotłownia 130m2, bojler 120L, czy ten piecyk bez problemu podoła temu wyzwaniu, jaki ma standardowy sterownik i jakie posiada funkcje (dzień/noc, zima/lato obsługuje pompę podłogówki,….), proszę też podać na jakie elementy ile przewidzianej jest gwarancji
Generalnie na wszystkie pytania odpowie Ci sprzedawca. Może nawet będzie miał kocioł na stanie aby go pokazać…
Poza tym na stronie jest wszystko podane wystarczy poszukać.
Kocioł o mocy 17 kW w zupełności sprosta zapotrzebowaniu na ciepło Twego domu.
Jeśli idzie o sterownik to warto zainwestować w sterownik HT tronic 500 (dopłata 200 zł netto). Posiada on sterowanie cwu, i zaworem mieszającym. Posiada możliwość podpięcia dwóch termostatów pokojowych i poprzez nie będziesz mógł regulować temperaturą pomieszczeń w odniesieniu do pory dnia i tygodnia. Jeden termostat może obsłużyć podłogówkę a drugi np. grzejniki.
Jeżeli wybrałbyś nową linię HT to możesz mieć do dyspozycji nawet dwa mieszacze i trzy termostaty pokojowe.
Gwarancja pełna jest na dwa lata i trzy lata na szczelność korpusu kotła.
Spokojnie wystarczy. Mam podobne parametry chałupki i znakomicie się sprawdza. Przyznam szczerze, że nie zwracam uwagi na ilość zużytego opału ale na komfort i jestem bardzo zadowolony. Mieszkam w tym domu już ponad 10 lat i nigdy nie miałem tak ciepło 🙂
Każdy piec ma mniej-więcej taką samą sprawność, więc przy odpowiedniej regulacji będa spalały podobną ilość opału.
Autor
Wpisy
Oglądasz 3 odpowiedzi wątku
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.