Strona główna › Forum › Pomoc techniczna › q pellet duo 25kw
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 3 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat, 10 miesięcy temu przez SERWIS.
-
AutorWpisy
-
-
4 grudnia 2011 o 23:55 #71389qpa666Uczestnik
Witam!
Mam kilka pytań odnośnie kotła jak w temacie. Jestem od kilku tygodni użytkownikiem takiego kotła i od początku mam z nim problem .
Kiedy kocioł jest w trybie pracy pellet to po jakiś pięciu minutach przegrzewa się podajnik ( przekroczona temperatura podajnika )
kocioł głośno pracuje w trybie pellet.
Również mam problem z dmuchawą dzisiaj przestała działać w trybie ruszt .
Mogę powiedzieć że to najgorzej zainwestowane pieniądze w ostatnim czasie -
5 grudnia 2011 o 00:25 #71398SERWISUczestnik
Witam
Po pierwsze to przegrzewanie czujnika podajnika może być związane jedynie z ciągiem kominowym i napowietrzaniem kotłowni bądź ustawieniem kotła.
Jeśli idzie o dmuchawę w trybie ruszt to musiałeś coś pomieszać w ustawieniach, gdyż jeżeli pracuje ona w trybie pellet to znaczy, że wszystko jest OK.
Zanim zaczniesz pisać, że to Twój najgorszy wybór to skontaktuj się z serwisem i sprawdź, czy po Twojej stronie nie ma żadnych problemów.
Każde urządzenie jest dobre, jeżeli dobrze się je obsługuje.
Jeżeli jest coś nie tak to napisz reklamację lub wykonaj telefon a serwis nie pozostawi Cię bez pomocy.Pozdrawiam
-
5 grudnia 2011 o 10:51 #71397qpa666Uczestnik
Może i mnie poniosło.
Nie wydaje mi się że to wina komina lub wentylacji ponieważ na ruszcie pali się bardzo dobrze.
Sprawdziłem dzisiaj dmuchawę i niestety w trybie pracy pellet też nie działa. -
5 grudnia 2011 o 13:19 #71396SERWISUczestnik
OK! a możesz sprawdzić, czy przypadkiem nie wypadła wtyczka od dmuchawy lub druga rzecz, sprawdź, czy nie zadziałało STB, jeżeli tak to skasuj i dmuchawa się załączy.
Pozdrawiam
-
5 grudnia 2011 o 13:59 #71395qpa666Uczestnik
kostkę sprawdzałem i jest OK . Może faktycznie problem tkwi w STB . Dalej mam problem z podajnikiem tak jak pisałem wcześniej komin jest OK ponieważ podajnik chodził kilka dni bez zastrzeżeń .
-
13 grudnia 2011 o 00:23 #71394qpa666Uczestnik
Dzięki Panu z serwisu kocioł hula aż miło .
Faktycznie problem tkwił w ustawieniach.
Polecam chociażby ze względu na pomoc serwisowąJeszce raz Dzięki za pomoc
Pozdrawiam -
13 grudnia 2011 o 04:22 #71393SERWISUczestnik
Cieszę się, że nasza pomoc była skuteczna.
Oczywiście polecam się na przyszłość. -
25 listopada 2012 o 02:26 #71392cwirek1980Uczestnik
Witam
Mam podobny problem z takim samym kotłem.
Czy jest możliwość otrzymania zalecanych ustawień w sterowniku np na e-mail?
Posiadam sterownik ecomax 800
Pozdrawiam
Piotrek -
26 listopada 2012 o 15:55 #71391SERWISUczestnik
Witam
Mam prośbę abyś zadzwonił do naszego konsultanta a on poda Ci wszystkie ustawienia do Twojego kotła.
Zadzwoń pod numer 664 784 500. Dobrze byłoby gdybyś był w tym czasie przy kotle.Pozdrawiam
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.