Witam,bardzo chcialabym sie dowiedziec ile wynosi mniejwiecej miesięczny koszt energii elektrycznej uzytkowania kotła z podajnikiem Q ECO DUO 17KW REGULATOR HT -TRONIC 500 (dwie pompki ,dmuchawa ,podajnik)
Sam kocioł zużywa około 0,36 kWh a dmuchawa około 0,24 kWh.
Co do pomp to nie wiem jakie masz pompy i nie mogę o nich napisać.
Podaj jakie masz pompy i na jakim biegu pracują.
Witam, mam pompe cwu keller TYP GPD 25-40-180 I POMPE co GRUNDFOS TYP UPS 25-40-180! CZY DOBRZE ROZUMIEM ZE PARAMETRY KTÓRE PAN/PANI PODAJE JEST TO ZUZYCIE KILOWATA NA GODZINE!? INTERESUJE MNIE TEN TEMAT PONIEWAZ PIEC KUPILISMY NA WSPÓŁKĘ Z SĄSIADAMI Z GÓRY. MAMY OSOBNE LICZNIKI PRADU ALE PIWNICA W KTÓREJ JEST PIEC PODŁĄCZONA JEST DO NASZEGO LICZNIKA .SĄSIEDZI CHCA SIE DOŁAŻYC DO RACHUNKU A JA KOMPLETNIE NIE WIEM ILE MAM ICH SKASOWAC ABY ŻADNO Z NAS NIE BYŁO POSZKODOWANE!POZDRAWIAM
To co podałem dotyczy całej doby.
W późniejszym terminie spróbuję napisać o zużyciu prądu przez pompy.
Musisz mi jednak podać na którym biegu pracują pompy.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!