Strona główna › Forum › Pomoc techniczna › DasPell Revo mini 15kw – głośne skrzypienie .
- Ten temat ma 13 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 8 miesięcy temu przez SERWIS1.
-
AutorWpisy
-
-
1 maja 2016 o 15:12 #66908markuUczestnik
Witam od pewnego czasu podczas obrotu komory spalania z palnika dochodzi bardzo głośne skrzypienie, występuje to tylko i wyłącznie przy obrocie. Dźwięki jak w horrorze tz jak otwieranie starych drzwi ;P. Proszę o ewentualne sugestie .
-
9 maja 2016 o 11:41 #66922SERWIS1Opiekun forum
Witam
Zgłoś sprawę do serwisu. Zweryfikujemy sytuację.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
10 maja 2016 o 01:21 #66921markuUczestnik
Dzięki za info już wysyłam zgłoszenie:)
-
2 stycznia 2017 o 23:49 #66920Maciej StUczestnik
Co z tym skrzypieniem wynikło jestem ciekaw . Mam ten sam problem
-
3 stycznia 2017 o 00:56 #66919markuUczestnik
Panowie rok temu miałem podobną sytuację, zaniepokoiło mnie skrzypienie przy obrocie komory . Zestresowany napisałem do serwisu hmmmm za odp czekam do dziś hahaha. Spokojnie prawdopodobnie jedna komor przy obrocie ociera o drugą, proponuje dobrze oczyścić palnik i dobrze odkurzyc również miedzy komorami ewentualnie delikatnie ruszyć .
-
3 stycznia 2017 o 01:19 #66918Maciej StUczestnik
Domyślam się co jest . Dzieje się tak przy rozgrzanym palniku . Źle przemyślana konstrukcja . Wada konstrukcyjna. Wewnętrzna część palnika rozCiaga się pod wplywem wysokiej temperatury i ociera o zewnętrzny korpus.
-
3 stycznia 2017 o 01:54 #66917markuUczestnik
U mnie wystąpił ten głośny efekt tylko kilka razy od 2 miesięcy spokojna cicha praca, czsem sobie skrzypnie ale po czyszczeniu ustępuje problem.
-
3 stycznia 2017 o 01:56 #66916markuUczestnik
@Mastroart od dawna masz u siebie Revo – jakie twoje wrażenia, jak u ciebie radzi sobie z samoczynnym oczyszczaniem?
-
3 stycznia 2017 o 12:47 #66915SERWIS1Opiekun forum
Witam
Palnik Revo jest dość zaawansowaną technicznie konstrukcją pracującą w bardzo niekorzystnych warunkach temperaturowych. Niekiedy mogą występować dźwięki ocierania się elementu obrotowego o stały korpus na skutek zbyt dużego rozszerzenia się materiału.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
3 stycznia 2017 o 16:01 #66914
-
3 stycznia 2017 o 18:13 #66913Maciej StUczestnik
poprawne ustawienia zmniejszą ten hałas ( skrzypienie)? może za dużo powietrza
-
4 stycznia 2017 o 00:10 #66912Jacek JJJUczestnik
Mógłbym @Serwis prosić o proponowane ustawienia dla palnika Revo 15kw (xmini mamy świetnie omówiony) ponieważ w tej konstrukcji mamy trochę inną zasadę niż w xmini wiekszy automatyzm.
Ciekawe pytanie wydawało by się że różna konstrukcja powinny być różne nastawy choć serwis podaje jedne proponowane ustawienia dla wszystkich kotłów pelletowych bez rozróżnienia czy x mini czy revo czy HT PellHard
-
4 stycznia 2017 o 00:38 #66911markuUczestnik
Otóż to Yasek ale szczerze to wydaje mi się, że jednak mogą być różnice a wręcz powinny. W revo masz możliwość jedynie zmian powietrza, i mocy nie regulujesz strumienia paliwa dla poszczególnych progów. Zastanawiam się czy nie zaatakować Pellasa tym pytaniem chociaż liczę na dobry gest naszego serwisu ☺.
-
4 stycznia 2017 o 11:52 #66910SERWIS1Opiekun forum
Witam
Na stronie zamieszczamy zastawy do kotłów z palnikami pellasa (zwykłe). W palnikach revo po wykonaniu przeważenia i ustawieniu mocy nastawy same się ustalają, należy jedynie skorygować powietrze.
W palnikach HT Pellhard sterowniki mają konfigurację pod konkretny kocioł – nastawy są już wstępnie zrobione.Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.