Witam, potrzebuję pomocy. Kocioł red eko duo użytkowałem bezproblemowo 8 lat. Ostatnio samoczynnie zaczął przełączać się w tryb awaryjny, nie jest to spowodowane spadkiem temperatury. Z moich obserwacji wynika ze powodem jest nie włączający się wentylator nawiewu, sądziłem że to wadliwy kondensator. Po wymienieniu kondensatora problem nie ustąpił kocioł po kilku kilkunastu godzinach przełącza się w stan awarii. Pytanie brzmi co może być powodem tej sytuacji lub jak stwierdzić czy uszkodzony jest wentylator czy sterownik. Bardzo proszę o odpowiedź światłych ludzi ;). Pozdrawiam
Witam, mam sterownik ht tronic 500, nie ma komunikatu kocioł wyłącza się i przechodzi w tryb awaryjny. Świeci się lampka stop. Dzięki za odpowiedź, mam wrażenie ze to wina wentylatora który co jakiś czas nie załącza się. Po wciśnięciu przycisku strat kocioł normalnie staruje.
Pozdrawiam
W momencie, gdy będzie się świeciła kontrolka alarmu naciśnij stop i wyświetli Ci się komunikat ALARM z przyciskami TAK i NIE. Wciśnij TAK i wyświetli się komunikat dotyczący jednego z czujników (lub kilka).