Błąd modułu bufora

Strona główna Forum Pomoc techniczna Błąd modułu bufora

Oglądasz 4 odpowiedzi wątku
  • Autor
    Wpisy
    • #78544
      Jaroy
      Uczestnik

      Cześć, mam świeżo podłączony kocioł Q pellet 12kw, spięty z buforem 1000 l. Do sterownika dołożony moduł bufora. Ustawione, że piec po załadowaniu bufora przechodzi w postój. I początkowo wszystko wyglądało prawidłowo, ale po paru godzinach zaczął pojawiać się alarm „Błąd modułu bufora”. Po załadowaniu bufora w momencie pojawienia się alarmu kocioł przechodzi w tryb rozpalania, sypie pellet i załącza grzałkę, po około minucie od wystąpienia problemu błąd znika, moduł ponownie staje się widoczny i piec przechodzi ponownie w tryb postoju. I tak sytuacja już później się powtarza co około pół godziny, błąd, rozpalanie, powrót do wcześniejszego trybu. Finalnie po jednym dniu komora spalania wypełniła się pelletem. Po zrestartowaniu sterownika sytuacja od nowa wygląda tak samo. Przywracanie ustawień fabrycznych i ponowne uruchamianie modułu nie pomaga. Zmiana portów komunikacji i przewodu rj45 na inny także nie pomogła. Proszę o informację co może być przyczyną takiego zachowania sterownika, nigdzie nie odnajduję opisu takiego błędu.

      Pozdrawiam

      Jarek

    • #78545
      Jaroy
      Uczestnik

      Wersja oprogramowaniareceived_883211575969449

      Załączniki:
    • #78548
      SERWIS1
      Uczestnik

      Prawdopodobnie jest to jakiś błąd komunikacyjny . Skontaktuj się telefonicznie z serwisem będąc przy kotle.

    • #78565
      Jaroy
      Uczestnik

      <p style=”text-align: center;”>Ok, dzięki za odpowiedz</p>

    • #78862
      Jaroy
      Uczestnik

      Problem rozwiązany, aktualizacja oprogramowania sterowników pomogła. 😊 Tydzień minął i zero błędów, wszystko działa idealnie. Dziękuję za serwis 😊

Oglądasz 4 odpowiedzi wątku
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.