jestem posiadaczem kotła HT 15KW , i nie mogę w nim rozpalić tzn podkładam papierów i drewna rozpalam od dołu i trzymam troche otwarte drzwiczki , temperatura na piecu wzrasta do 50 stopni i zamykam drzwi i potem nastepuje juz tylko spadek temperatury tak jakby sie tam wszystko kisiło ,aha i jeszcze czy dmuchawa powinna być w jakiś sposób słyszalna czy wyczuwalna jej praca ? lampka od dmuchawy pali się cały czas
Tak, dmuchawa powinna być słyszalna, zwłaszcza jezeli podniesiesz jej obroty na maksimum.
Sprawdź dla wszystkiego jakie masz ustawione obroty w trybie rozpalania.
Jeżel nadal nie będziesz słyszał dmuchawy to proponuję abyś odkręcił moduł regulatora i sprawdź, czy podczas montażu ktoś nie odłączył wtyczki dmuchawy.
na konto pod loginem ender40 nie mogę sie zalogować więc podziękuję za informację z drugiego założonego u was 🙂
Faktycznie przyczyną złej pracy kotła była niedociśnięta wtyczka od dmuchawy , postapiłem według instrukcji i juz działa 🙂 mam nadzieje ze nie utraciłem gwarancji odkręcając ten moduł 🙂
dziękuję jeszcze raz
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!