Witam posiadam kocioł red plus nl 25 czyli odpowiednik ht -25 .Kocioł jak na razie spisuje się dobrze ale zastanawia mnie różnica temperatury kotła podczas jego pracy . Kocioł mam ustawiony na 60 stopni. Po osiągnięciu tej temperatury dmuchawa się wyłącza ale temperatura nadal rośnie do 71 stopni a następnie powoli spada do 60 stopni włącza się dmuchawa temperatura ciągle spada aż do 54 stopni i następnie wzrasta i tak w kółko .Czy aby ta różnica temperatury nie jest za duża ? 3-4 stopnie różnicy to rozumie ale kilkanaście ? Druga rzecz która mnie zastanawia to osadzająca się smoła w górnej części kotła (górne drzwi ) .Palę węglem temperatura kotła ustawiona na 60 stopni więc chyba powinno być wszystko dobrze. Padaję jeszcze pozostałe ustawienia kotła bo może tam znajduje się problem .
obroty dmuchawy
max – 5
min – 4
pauza przedmuchu – 3 min.
czas przedmuchu 50 sek.
bieg przedmuchu – 4
średnica komina – 140 mm.
zawór czterodrożny.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!