witam interesuje mnie piec Q EKO DUO lub HT EKO DUO 25 kw nie wiem który lepszy ma może ktoś ten piec ? jakieś wady lub zalety można prosić jakieś zdjęcia jak on wygląda w środku co z czyszczeniem bardzo mało jest o tej firmie w Internecie nie wiem jakiej firmy wybrać piec proszę o pomoc
Jeżeli myślisz o kotle naszej produkcji to w zakresie czyszczenia nie znajdziesz łatwiejszego, jeśli już, to tylko porównywalnie łatwe.
Zarówno kocioł Eko jak i EkoDuo są podobne w obsłudze.
EkoDuo jest częściej sprzedawanym urządzeniem. Kupujący ten kocioł mają na uwadze możliwość spalania okresowo drewna bądź innych paliw bez brudzenia rąk i konieczności montażu i demontażu rusztu.
Jeżeli nie zamierzasz spalać niczego poza palnikiem to bezcelowe okazuje się stosowanie kotła w wersji Duo.
Do wersji Eko też możesz domówić sobie ruszt, tylko że w tym przypadku będzie on żeliwny i na czas palenia w palniku musisz go wyjmować.
Znalazłem kilka zdjęć na necie i wygląda ze łatwo się go czyści na pewno wybiorę eko duo ! dużo ludzi żałuje ze nie wybrało eko duo wole mieć piec 2w1 ale nie wiem jaki typ teraz wybrać Q czy HT i nie wiem jaką moc 17 czy 25 po prostu chce się dowiedzieć jak najwięcej o tych piecach Q i HT od użytkowników bardzo mało jest o waszej firmie w internecie teraz naprawdę ciężko wybrać dobry piec z podajnikiem bo powstało strasznie dużo firm to będzie mój pierwszy piec z podajnikiem 10 tys zł to nie mała kwota.
Obie wersje kotła od strony użytkowej są takie same.
Różnią się jedynie wyglądem zewnętrznym i wersją automatyki, ale wersja Q może być doposażona do wersji występującej w standardzie w wersji HT.
Pozdrawiam
Autor
Wpisy
Oglądasz 3 odpowiedzi wątku
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!