Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › Red Eko Duo 25 – problemy techniczne
- Ten temat ma 50 odpowiedzi, 8 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 9 lat, 3 miesiące temu przez
Anonim.
-
AutorWpisy
-
-
7 lutego 2012 o 23:18 #77274
justine79
UczestnikWitam
Od jesieni 2011 roku jesteśmy użytkownikami tego kotła. Mam następujace pytanie
Po założeniu instalacji i pierwszym uruchomieniu kotła nie rozpalalśmy aż do zimy, gdyż nie mieszkamy jeszcze w tym domu. Dopiero gdy majster wszedł na wykończeniówkę rozpaliliśmy po próbie na stałe. No i tu zaczęły się problemy. Od razu zcięło śrubę w podajniku. Wezwaliśmy fachowców co piec montowali i okazało się że w piecu, w miejscu gdzie ślimak od podajnika wchodzi do paleniska coś się zapiekło. Fachowcy wyczyśili i powiedzieli, że po tej próbie piec się zapocił, zaczęło nacieknać na części i coś tam pordzewiało. Wyczyścili i paliło się ze dwa miesiące ok. Potem na okres jakiś 3 tygodni piec został wygaszony i wyczyszczony. Cały czas był pootwierany i się wietrzył. Jakieś trzy tygodnie temu znów został rozpalony. Do wczoraj było ok, aż wieczorem zcięło znów śrubę. Myśeliśmy, że jakiś kamień w ekogroszku się trafił. Niestety po wyczyszczeniu podajnika i ślimaka okazało się że nie. Dziś rano znów byli fachowcy – ci co montowali piec – i znów rozierali palenisko. Okazało się, że znowu coś się tam zapiekło. Ciut mniej niż poprzednio. Stwierdzili, że to jakby pozostałość po poprzednim zapieczeniu. Że chyba nie zbyt dokładnie wtedy wyczyścili. Czy to wogóle możliwe? Przecież teraz piec się palił i nie działo się nic złego. Jaka może być przyczyna tego rzekomego zapieczenia? Przecież to nowy piec i już drugi raz mamy z nim problemy. Proszę o poradę i wyjaśnienie co jest z nim nie tak. -
7 lutego 2012 o 23:46 #77325
SERWIS
UczestnikWitam
Najlepiej byłoby, gdybyś zadzwoniła do naszego konsultanta, a on wspólnie z Tobą sprawdzi ustawienia automatyki kotła.
Przypuszczam, że problem może tkwić w złych ustawieniach podawania paliwa i ilości powietrza.
Telefonuj jutro najlepiej pod numer 664 784 500 i bądź w tym momencie przy kotle.Pozdrawiam
-
7 lutego 2012 o 23:50 #77324
SERWIS
UczestnikJeszcze jedno.
Na szybko podaj mi, jakie masz ustawienia kilku parametrów z MENU UZYTKOWNIKA.
Napisz mi jeszcze jak wygląda popiół, czy jest sypki, czy masz niedopalony węgiel lub czy masz duże, spieczone grudy popiołu.Pozdrawiam
-
8 lutego 2012 o 01:09 #77323
justine79
UczestnikDziękuję za szybką odpwiedź. Parametry mam takie jak na tej ściądze na kotle. Spalanie też jest ok. Popiół sypki i paliwo spala się ekonomicznie. Teraz w te mrozy idzie 25 kilo węgla na dobę.
CZAS PRACY POD.:10
CZAS PAUZY POD.: 50
CZAS DMUCH.PODT. 10
KROTN.PODAWANIA 3
CZAS OCZEKIWANIA 10
OBROTY DMUCHAWY 2
OBR.DMUCH.PODT. 10
w tej chwili nie jest podłączona CWU bo narazie nie korzystamy jeszcze.
Temperatura kotła – 60 stopni -
8 lutego 2012 o 01:23 #77322
justine79
UczestnikA jeszcze jedno
piec jest ze sterownikiem Menuet -
8 lutego 2012 o 03:11 #77321
grzegorz
Uczestnikcześć,
u mnie 2 lata temu, po uruchomieniu też tak zrywało śrubę. Okazało się, że „spuchło” żeliwo z którego zrobiony był „wianek” i nie było szczeliny pomiędzy nim a talerzem. Tak stwierdzili fachowcy z Pancerpola, po wymianie tych części problem ustąpił.
-
8 lutego 2012 o 22:33 #77320
Rafału
UczestnikWitam.
ja użytkuję taki kocioł jak Wy i nie miałem takiego problemu.Justine79 najlepiej zadzwoń do servisu i tam powinni coś poradzić.A kocioł jest ok tylko trzeba go dobrze ustawić i bedziecie z niego zadowoleni:)
pozdrawaiam
-
8 lutego 2012 o 23:20 #77319
SERWIS
UczestnikWitam Justine79
Spróbuj obniżyć obroty dmuchawy na 1.
Napisz też, jaki masz numer fabryczny kotła.
Sprawdzimy, jaka wersja żeliwa może być u Ciebie.Pozdrawiam
-
9 lutego 2012 o 00:53 #77318
justine79
UczestnikWitam
jutro sprawdzę numer fabryczny kotła i obniżę obroty. Dziękuję za porady. -
9 lutego 2012 o 22:50 #77317
justine79
UczestnikWitam
Przestawiłam dziś obroty dmuchawy na 1
Podaję nr seryjny pieca 1947811 rok produkcji 2011
Pozdrawiam -
10 lutego 2012 o 00:38 #77316
Rafału
Uczestnikwitaj
i jak tam po obniżeniu obrotów dmuchawy jest jakaś poprawa???
pozdrawiam
-
10 lutego 2012 o 01:59 #77315
justine79
UczestnikNarazie nie wiem. Obniżyłam dopiero wieczorem zamykając dom po wjściu majstra.
Matrwi mnie jeszcze to, że po tej przedwczorajszej naprawie piec zaczął wydawać głośne skrzypiące dźwięki w momencie załączania się podajnika. Jż ciut lepiej ale cły czas skrzpi. Tak jaby coś obcierało się o siebie. Mam nadzieję, że się dotrze, albo znów zerwie śrubę. Ale wtedy to już tylko serwis mi zostanie do wezwania i pewnie jakieś części będzie treba wymienić. -
10 lutego 2012 o 13:13 #77314
Marek Kleszczyński
UczestnikWitam serdecznie
Mam problem z częstym zrywaniem śruby.Mam piec Red Eco Duo 17. Od momentu palenia czyli od pażdziernika do grudnia nie działo się nic ze śrubą.Tak od stycznia bardzo często ją zrywa .Zdarza się,że potrafi się zerwać w odtępie 1 godzina sztuka za sztuką.Myślałem że to wina węgla.Kupuje węgiel workowany i zawsze z worka bezpośrednio wrzucałem do podajnika,ale ostatnio wysypuje i sprawdzam czy nie ma nieporządanych rzeczy oraz rozbijam zbyt duże kawałki.Miałem nadzieję że to pomoże ale śrubę nadal zrywa.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam Marek -
10 lutego 2012 o 14:59 #77313
SERWIS
UczestnikWitam
Jomar – Tobie odpowiedziałem już na innym wątku.
Justine – niestety, mimo zmniejszenia obrotów dmuchawy problem sam nie zniknie. Zmiany strukturalne, jakie nastąpiły w elemencie obrotowym są już nieodwracalne.
Są możliwości regeneracji tego elementu przez szlifowanie, ale sama sobie z tym nie poradzisz.
Najprawdopodobniej będzie konieczność zakupu wianka obrotowego i wymiana go na nowy.
Wymiana ta jest bardzo łatwa. Po wygaszeniu kotła wyjmujesz do góry wewnętrzny element obrotowy i wkładasz w jego miejsce nowy.
W razie problemów pisz.Pozdrawiam
-
11 lutego 2012 o 11:25 #77312
justine79
UczestnikNo i chyba to będzie przyczyną moich klopotów. Dziś znow zerwało śrubę i po wlożeniu zrywa ją caly czas. Otworzyłam drzwiczki i ewidentnie widać, że przy podawaniu węgla obraca się wianek do pewnego momentu i naspępuje zerwanie śruby. Ci spece od montowania instalacji też tak stwierdzili i zadzwonili już do serwisu sami i ma się do mnie ktoś zgłosić. Dziękuję za porady
Pozdrawiam -
12 lutego 2012 o 01:45 #77311
grzegorz
Uczestnikwitam,
kolego Rafalu, ja nigdzie nie napisałem, że jestem niezadowolony z kotła, tylko że miałem podobny problem jak Justine i został usunięty przez Pancerpol w ramach gwarancji (serwisant powiedział wtedy, że takich reklamacji mieli więcej i to nie tylko w kotłach Heiztechnika, ale także innych do których dostarczają palniki)
-
16 lutego 2012 o 23:03 #77310
justine79
UczestnikBył u mnie wczoraj pan z serwisu. Uruchomił piec, zmienił nastawy. Okazało się,że zbyt dużo powietrza było i zaniżał się żar. No i złe śruby mieliśmy bo gwintowane po całości. Ale retorta się kręci.
Ustawił takie nastawy
CZAS PRACY POD.:10
CZAS PAUZY POD.: 35
CZAS DMUCH.PODT. 10
KROTN.PODAWANIA 3
CZAS OCZEKIWANIA 10
OBROTY DMUCHAWY 0
OBR.DMUCH.PODT. 0
Przesłonę całkowicie prawie zasłonił.Niestety nie dopala węgla. Powstają spieki i mnóstwo węgla zrzuca nadpalonego do szuflady. Pan z serwisu jak poobserwował i wydłużał pauzę to żar się zaniżał.
Dziś telefonicznie kazał wydłużyć pauzę o 5 sek.
Zrobiłam to rano ale nadal mam sporo spieków.
No i podajnik przy załączaniu skrzypi.Co jest dalej nie tak?
-
17 lutego 2012 o 00:42 #77309
SERWIS
UczestnikWitam
A skąd był ten serwisant?
Otwórz przysłonę na dmuchawie i zwiększ obroty dmuchawy o jeden. Jeżeli dalej nie będzi Ci dopalało to zwiększjeszcze o jeden, ale nie więcej.
Napisz jak to wygląda i dalej będziemy szukać optymalnych ustawień.Pozdrawiam
-
17 lutego 2012 o 23:20 #77308
justine79
UczestnikPrzestawiłam obroty dmuchawy podtrzymuące i obroty dmuchawy na 1. Odsłoniłam przesłonę. Po 2 godzinach zajechałam i pojawił się dym od pieca. Leciał i z podajnika i z paleniska. Zmiejszyłam znów obroty na 0 tylko przesłonę zostawiłam odsłoniętą. Zobaczę co się będzie działo jutro. Piec jest sporo czasu w podtrzymaniu, bo po ok. 40 min. Czemu pojawił się ten dym? Spieków prawie nie było w szufladzie.
-
19 lutego 2012 o 17:11 #77307
justine79
UczestnikNo i niestety, znów zerwało śrubę. Chyba to jednak będzie do wymiany wianek.
-
20 lutego 2012 o 13:57 #77306
SERWIS
UczestnikWitam
Napisz do serwisu i poproś, aby któryś z naszych techników, w miarę możliwości podjechał do Ciebie i rzucił okiem. Taka doraźna usługa będzie chyba nieodpłatnie.
Pozdrawiam
-
20 kwietnia 2012 o 23:16 #77305
krist
UczestnikWitam serdecznie. Mam kocioł Red Pellet Duo 25 i sterownik ecoMax 750P1, nie jestem zaawansowanym użytkownikiem i palę w nim dopiero drugi miesiąc. Mam czujnik pogodowy, dwa termostaty pokojnowe od podłogówki, reszta to grzejniki. na sterowniku mam ustawiony fuzzy logic, ale nie zauważam jakiś różnic pomiędzy spalaniem w trybie standard a FL, proszę pomóżcie bo mi już rence opadają, serwis w Legnicy usilnie mi wpiera że po co mają mi teraz pomóc w ustawieniach przecież różnicę poczuję jak bedzie dopiero zimno. natomiast ja widzę że on pali tyle sam jak jest 5 stopni jak i 20 na dworze.
jakie powinny być ustawienia.
p.s. jaki pellet polecacie? -
21 kwietnia 2012 o 01:23 #77304
SERWIS
UczestnikWitam
Zadzwoń na nasz numer serwisowy.
Tryb standardowy ma pewne ustawienia wstępne i w Twoim przypadku mogą być one zbliżone do FUZZY LOGIC – a.
Ilość spalania w tej porze roku nie zmienia się w przypadku krótkotrwałych zmian temperatury gdyż jest bezwładność termiczna ścian.
Jeżeli kocioł spalałby za dużo to albo przegrzewałby się, albo miałbyś niespalony pellet w popielniku. Nie ma innej możliwości ubytku paliwa jak tylko w postaci popiołu nie do końca przepalonego lub w postaci gorącej wody do instalacji grzewczej.
Mimo to zadzwoń na nasz nymer serwisowy.Pozdrawiam
-
31 października 2012 o 17:00 #77303
justine79
UczestnikWitam
Od lipca mieszkam już w domku i od października palimy na wodę i c.o. Piec ustawiony na okres przejściowy.
pauza – 50 sek
dmuchwa – 0Proszę o jakieś sensowne ekonomiczne ustawienia sterownika, bo spalanie dobowe jest na poziomie 25 kg ekogroszku jak na razie. Mam dwa termostaty na podłogówkę, gdzie mogę przykręcić tylko dwa największe obiegi. W domu – tam gdzie jest podłogówka mam 25 stopni. To za dużo. Dwa duże obiegi zakręcone.W pokojach są grzejniki i mam je poprzykręcane termostatami na 3 i temperatura jest ok tak na poziomie 21-22 stopni. Proszę o podpowiedź jak ma być ustawiony zawór – bo jest 5 opcji do wyboru:
– normalny c.o
– normalny podłogowy
– pogodowe c.o
– pogodowe podłogowe
– wyłączony.
Jak ma się czujka pogodowa do ustawień? -
1 listopada 2012 o 19:16 #77302
SERWIS
UczestnikWitam
Najpierw o zaworze, jeżeli nie masz czujnika temp. zewnętrznej to ustaw trybnnormalny podłogowy, jeśli zaś posiadasz go to ustaw podłogowy pogodowy.
Napisz mi też jaki masz popiół, jest sypki czy masz grudy szlaki, a może masz niespalony węgiel?Pozdrawiam
-
2 listopada 2012 o 13:47 #77301
justine79
UczestnikCzujnik posiadam, ustawię podłogowy pogodowy.
Węgiel kiepsko się spalał.W środę po moich eksperymentach z ustawieniami jak otworzyłam drzwiczki to nie mogłam zamknąć ich z powrotem. Węgla nawywalało co niemiara, był tylko lekko nadpalony. Do tego piec zaczął wytrącać sadzę. Cały był zapierdzielony. Sadza paliła się na ściankach. Chyba to przez to że dmuchawa była na O i przesłona całkowicie zasłonięta. Odsłoniłam przesłonę na jakieś 1,5 cm. Dmuchawę puściłam na 1. Jest nieźle, popiół prawie sypki, tylko pojedyncze grudki węgla. Poza tym ładnie się pali, piec nie traci temperatury za mocno, spada do 55-58 i ładnie powraca do 60 stopni. Ale teraz jest ciepło na dworze, a w domu 27 stopni w salonie. -
2 listopada 2012 o 21:05 #77300
SERWIS
UczestnikWitam
Dobrze że choć jeden problem mamy z głowy.
Jeżeli gorąco jest tylko w pomieszczeniach gdzie masz podłogówkę, to musisz wstawić odpowiednie parametry dla zaworu.
Ustaw dla temperatury zewnętrznej 10 stopni 22 na zaworze, dla 0 na dworze ustaw 25, a dla -10 ustaw na zaworze 27.Pozdrawiam
-
19 listopada 2012 o 13:35 #77299
justine79
UczestnikWitam
znów proszę o pomoc z ustawieniami.
Przestawiłam temperaturę na zaworach i było ok do czasu. Dopuściłam wody do instalacji i piec oszalał. Zaczął spalać ogromne ilości groszku, szło 25 kg na dzień, ale tylko nadpalał. Temperatura mimo iż parametrów pozostałych nie ruszałam, w domu tam co podłogówka sięgnęła 30 stopni.Normalnie musiałam wietrzyć ma oścież bo nie dało się wysiedzieć. Czemu po dopuszczeniu wody piec zaczął się dziwnie zachowywać. Nie mógł osiągnąć zadanej temperatury 60 stopni. -
19 listopada 2012 o 13:52 #77298
SERWIS
UczestnikWitam
Zastanawiające jest to przegrzewanie pomieszczenia. Nie mam za bardzo czasu więc napisz mi czy masz termostaty pokojowe, jeśli nie to uważam że jest to obowiązkowy zakup.
Niw iem czy niskie ciśnienie wody nie powodowało mniejszej wydajności pompy, a po uzupełnieniu wody odpowietrzyła się ona i woda ruszyła z kopyta wychładzając kocioł i podając dużą ilość wody do instalacji, Wydaje mi się to jako jedyne logiczne wytłumaczenie, no chyba że ktoś majstrował w tym czasie przy pompie lub przy zaworze.Pozdrawiam
-
19 listopada 2012 o 13:59 #77297
SERWIS
UczestnikNa teraz przymknij delikatnie zawór, mniej ciepłą pójdzie na instalację co spowoduje spadek temperatury w pomieszczeniach i podwyższenie temperatury na kotle.
Pozdrawiam
-
19 listopada 2012 o 14:34 #77296
justine79
UczestnikW sypialniach mam grzejniki i na nich są termostaty, także tam temperatura jest ok ok 22 stopni. W salonie i na korytarzu jest podłogówka i tam mam termostaty na dwa największe obiegi i one są zakręcone. Jak przymknąć ten zawór bo nie bardzo się orientuję. Nie bylo majstrowane ani przy pompie ani przy zaworze.
-
19 listopada 2012 o 16:07 #77295
SERWIS
UczestnikMyślałem o termostatach elektronicznych podłączonych do regulatora kotłowego. Działają one znacznie dokładniej, możesz wprowadzać dzięki nim ograniczenia temperatur w poszczególnych okresach dnia i tygodnia a i dzięki czasowym wyłączeniom pomp będziesz mieć oszczędności w zużyciu energii elektrycznej.
Zawór masz podłączony pod automatykę, tak wynika z wcześniejszych wpisów. Sprawdź więc wskazanie temperatury zaworu na automatyce i sprawdź też jaka jest temperatura zadana zaworu?
Sprawdź też, czy przypadkiem nie wypadł Ci czujnik zaworu, mam podejrzenie, że spadł gdzieś i dlatego zawór się otworzył wychładzając kocioł i przegrzewając podłogę.Pozdrawiam
-
19 listopada 2012 o 17:27 #77294
justine79
UczestnikTemperatura zadana to tak jak pan mi podał, np. wczoraj przy +3 stopniach była 24, a tem. zaworu pokazywało 50 stopni. Jak już wrócę do domu to sprawdzę ten czujnik czy gdzieś nie wypadł.
-
19 listopada 2012 o 21:55 #77293
SERWIS
UczestnikJeżeli pokazywało 50 to znaczy że nie wypadł, ale sprawdź dlaczego jest tam aż 50, najprawdopodobniej otworzył się całkowicie, tylko dlaczego. Musiałoby coś paść albo ktoś ręcznie przestawił, bądź istnieje inna możliwość, czyli źle podłączony zawór
Czekam na odpowiedź.Pozdrawiam
-
20 listopada 2012 o 11:51 #77292
justine79
UczestnikZobaczymy co się będzie działo dziś, bo wczoraj piec wygasiłam. Muszę go wyczyścić. Jak rozpalę po południu to wieczorem dam znać jak się zachowuje.
-
10 grudnia 2013 o 00:31 #77291
justine79
UczestnikWitam
Nie działa mi dmuchaw w piecu. Wczoraj zaczęła wydawać jakieś dziwne odgłosy, jakby coś w niech chropotało, a dziś przestała działać. Jaka może być tego przyczyna? -
10 grudnia 2013 o 13:13 #77290
justine79
UczestnikDmuchawa po ruszeniu śrubokrętem działa, ale chyba jest zanieczyszczona, bo wydaje dziwne odglosy nadal. Podpowiedzcie jak ją się odkręca.
-
11 grudnia 2013 o 01:37 #77289
SERWIS1
UczestnikWitam
Dmuchawa przykręcona jest do palnika czterema śrubami. Po odkręceniu od kotła warto ją rozpołowić ze względu na lepszy dostęp do wirnika – 3 śruby na obudowie, czasami jedna lub dwie w puszce elektrycznej dmuchawy.
Czyszczenie polega na usunięciu warstwy zanieczyszczeń z łopatek wirnika i wnętrza obudowy.Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
19 grudnia 2013 o 01:52 #77288
justine79
UczestnikWyczyściłam dmuchawę wg zaleceń. Bardzo dużo miału znajdowało się w tej szczelinie po odkręceniu dmuchawy przy piecu. Wpadały one do dmuchawy i brzęczały, aż wkońcu ją zapchały. Było ok do tygodnia czasu. A dziś znów dmuchawa zaczęła brzęczeć. Ponownie ją odkręciłam i znów w tej szczelinie było pełno drobinek węgla. Skąd on się tam dostaje i dlaczego tak się dzieje?
-
19 grudnia 2013 o 12:41 #77287
SERWIS1
UczestnikWitam
W przypadku gdy po wyczyszczeniu komory powietrznej i wentylatora w krótkim czasie zbiera się drobny węgiel istnieje duże prawdopodobieństwo wytarcia dziury w kolanie żeliwnym podajnika. Usterka taka występuje w przypadku stosowania mokrego węgla. Zazwyczaj wraz z wytarciem dziury w kolanie, ślimak w tym miejscu ma skorodowaną ślimacznicę.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
19 grudnia 2013 o 17:31 #77286
justine79
UczestnikŚlimak był niedawno wymieniany, a przy wymianie mówili coś o tym, że wkrótce i kolano będzie do wymiany. Jakoś nie mamy szczęścia do tego pieca.
-
11 stycznia 2014 o 23:09 #77285
Rafału
UczestnikWitam Justine79.
Nie ma się czym przejmowac ja jestem juz po wymianie 2 slimakow, 1kolana i 2 wiankow.te ostatnie to przez wlasna glupote no ale coz za bledy sie placi. -
11 stycznia 2014 o 23:15 #77284
Rafału
UczestnikWitam Kolege z serwisu.
Mam make pytanie odnosnie sterownika.czy jest mozliwe, ze po kilku latach zaczyna glupiec? Konkretnie chodzi mi bo dzisiaj czyscilem kociol no wiec go odloczylem ale nie w gaszalem go.po calej operacji wlaczylem go do gniazdka i start.mial temp okolo 70 stopni wiec ok.ale nie chcial mi zagrzac wody cwu mimo iz w menu mam ustawiony priorytet..
Pozdrawiam -
12 stycznia 2014 o 23:59 #77283
SERWIS1
UczestnikWitam
Usterki dotyczące programu się nie zdarzały. Musiałbyś zrobić jakieś duże zwarcie to mogłoby coś wykasować (ale raczej mówimy tu o uderzeniach pioruna).
W takich sytuacjach spróbuj zaobserwować jakie temperatury pokazują czujniki oraz jakie kontrolki świecą się na sterowniku – wtedy moglibyśmy pomyśleć dlaczego tak się zachował (sterownik).
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
18 stycznia 2014 o 18:56 #77282
Janusz Żakowicz
UczestnikWitam,
Kilka informacji z własnego doświadczenia, które mogą się przydać. Mam kocioł Q EKO 35kW i obecnie leci trzeci sezon jego pracy.
Do wentylatora ostatnio też dostał mi się granulat węgla, ponieważ dłuższy czas nie czyściłem dna obudowy palnika. Od spodu, na samym środku jest tam nakrętka na klucz 14 i po odkręceniu zdejmiesz pokrywę. Do popielnika wysypie się pełno granulatu węgla i kamienia. Jak jest go za dużo to wpada do kanału w kierunku wentylatora. A tam już niedaleka droga do samej obudowy wentylatora. Jak znowu zacznie w wentylatorze szeleścić to znaczy, że czas na czyszczenie dna palnika i tego kanału.
Druga sprawa to zrywanie śruby. U mnie problem polegał na zbyt mokrym węglu. Raz wrzuciłem dwa wiadra na szybko prosto z pryzmy węgla, który był mokry. I zaczęły się problemy. Chyba przez tydzień zerwało 4 śruby. Wszystko za sprawą miału, który zbiera się wokół ślimaka, wtedy silnik musi się napracować, żeby przepchać węgiel. Ale śruba tego nie lubi. Od tamtej pory bardzo pilnuję wilgotności węgla. Ponieważ mam na to warunki to przed załadowaniem zbiornika suszę cały zasyp w kotłowni.Pozdrawiam
-
4 lutego 2014 o 16:57 #77281
justine79
UczestnikMam następny problem, strasznie mi się dymi w piecu, nawet przez drzwiczki mi się dym delikatnie wydostaje, może ten sznur już skorodował? Co może być tego przyczyną? I dlaczego tak mi się dymi, piec wyczyszczony, ta rura na samej górze też co do komina podłączona czyszczona.
-
5 lutego 2014 o 23:55 #77280
Rafału
UczestnikCzesc Justine79 🙂
A moze komin nadaje sie do czyszczenia? -
7 lutego 2014 o 00:45 #77279
SERWIS1
UczestnikWitam
Justine 79. Sprawdź czy kanał napowietrzający kotłownię jest drożny oraz czy czasami drzwiczki od wyczystki kominowej nie są otwarte.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
7 kwietnia 2014 o 00:03 #77278
Rafału
UczestnikWitam
Mam pytanie odnośnie producenta podajnika ? Czy podajniki w kotłach Heiztechnik pochodzą od Pancerpol??
Pozdrawiam
-
14 kwietnia 2014 o 10:31 #77277
SERWIS1
UczestnikWitam
Producentem palników węglowych jest firma Pancerpol.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
22 czerwca 2014 o 00:18 #77276
Anonim
GośćЕсли ваша цель – представительное массажное кресло с уникальными
возможностями, US Medica Infinity – то, что вам нужно. Это гениальное
устройство способно на многое: скорректировать любую программу под нужды
пользователя, его возраст, комплекцию и состояние здоровья, создать
индивидуальный режим специально для вас и дарить вам настоящее
блаженство каждый день!
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.