Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › zapieczony ślimak
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 3 miesiące temu przez
SERWIS.
-
AutorWpisy
-
-
11 października 2012 o 11:04 #76991
Łukasz
UczestnikWitam
Mam HT EKO DUO17 z retorą, dziś rano zerwało mi śrubę, która tkwi w trzonie ślimaka, i nie mogę ruszyć kluczem całości. Czy trzeba rozkręcić łączenie podajnika z piecem żeby go wyczyścić? Bo zdaje mi się że ślimak dość mocno się zapiekł.
Pozdrawiam -
11 października 2012 o 12:58 #76999
SERWIS
UczestnikWitam
Niestety chyba będzie to konieczne.
Pamiętaj, aby przed kolejnym złożeniem przesmarować trochę wałek ślimaka zarówno od strony zabieraka jak i od strony motoreduktora.Pozdrawiam
-
11 października 2012 o 13:44 #76998
Łukasz
Uczestniktawotem?
-
11 października 2012 o 14:01 #76997
SERWIS
UczestnikTak, tawot powinien być odpowiedni bo nie wypłynie zbyt szybko.
Pozdrawiam
-
11 października 2012 o 15:40 #76996
Łukasz
Uczestnika zapytam, czy nie ma w okolicach Elbląga kogoś kto by mi to naprawił? gdyż nie chciałbym w nowym piecu czegoś posuć.
Pozdrawiam -
11 października 2012 o 17:46 #76995
SERWIS
UczestnikWitam
Wyślij nam reklamację na adres serwisowy i konsultant zadzwoni do Ciebie i ustalicie co z tym zrobić.
Nie wykluczone, że może obejmie to gwarancja i będziesz miał to bez kosztów.
Co do osób w terenie to nie chcemy nikogo polecać gdyż nie znamy ich kompetencji.
Najlepszym fachowcem jest zawsze Twój hydraulik.Powodzenia
-
11 października 2012 o 22:49 #76994
Łukasz
Uczestniki mój hydraulik pomógł!, kawałek betonu z węgla taniego opału zablokował ślimak, taniego opału nie polecam, dziękuję za pomoc!
-
12 października 2012 o 00:13 #76993
SERWIS
UczestnikWitam
Cieszę się razem z Tobą.
Tak jak pisałem i powtarzam ciągle, pierwszą bramą serwisową i pomocą jest wasz hydraulik.
On wie najlepiej co może być nie tak z instalacją, którą sam wykonał a i każdemu z instalatorów zależy na opinii więc nie zostawi was samemu sobie.
Gdybyś zgłosił to jako usterkę i przyjechałby serwis musiałbyś zapłacić za usługę poza gwarancyjną, niestety, a i tak nie pokryłoby to kosztu, jaki ponosi firma na wizytę serwisu.
Dlatego też odradzamy zbyt pochopnych zgłoszeń serwisowych.Pozdrawiam
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.