Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › Ecomax800R aktualizacja softu
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 3 miesiące temu przez
SERWIS.
-
AutorWpisy
-
-
24 października 2012 o 12:56 #76956
domelli
UczestnikWitam. Posiadam sterownik Ecomax800R z wersją softu v.08.11.06T2, który współpracuje z Q_ECO_DUO25.
Do tej pory Plum zrobił kilka aktualizacji – ich zdaniem istotnych ( między innymi wprowadzili monitoring zażycia paliwa, błedy na mieszaczach, podświetlenia, itp) Nie wiem czy te poprawki beda mi tak istotne, i czy warte jest wydania 100zł netto plus koszty przesyłki. Dodatkowo mogą zaktualizowac soft czujnika pokojowego Ekoster200.Tylko teraz pytanie do serwisantów i do Was Użytkowników mających ten sterownik: czy warto?
Andrzej
-
25 października 2012 o 00:33 #76961
SERWIS
UczestnikWitam
Z mojego punktu widzenia wydaje mi się to bezsensowne, ale nie jestem użytkownikiem tego kotła.
Rzeczywiście może ktoś z użytkowników coś podpowie, jednak wątpię, bo te regulatory w naszym przypadku były mało popularne. Większość kotłów, myślę że grubo ponad 95% wyjechało od nas z regulatorami HT tronic 500Pozdrawiam
-
26 października 2012 o 13:07 #76960
domelli
UczestnikFaktycznie, chyba mało popularny, w necie ma ma za dużo informacji na ten temat.
Mam jeszcze pytanie, tym razem z innej beczki. Mam kilkanaście worków owsa i chciałbym go jakoś efektywnie spalić. Jako że mam obrotówkę i pale generalnie groszkiem będzie to utrudnione , a i nie zamierzam zmieniać palnika. Wpadłem na pomysł, aby pomieszczać opał: wsypuje do podajnika worek groszku i pół worka owsa, przemieszam nieco i tak do pełnego zasobnika. Nie paliłem jeszcze tak, ale to jest moja koncepcja. Co trzeba będzie zasadniczo zmienić w nastawach?
pozdr
Andrzej
-
27 października 2012 o 12:57 #76959
SERWIS
UczestnikTwoja koncepcja jest dobra.
Będziesz musiał jedynie skrócić nieznacznie pauzę gdyż owies będzie się szybciej wypalał i może w palniku brakować paliwa.Pozdrawiam
-
27 października 2012 o 16:27 #76958
SERWIS
UczestnikTwoja koncepcja jest dobra.
Będziesz musiał jedynie skrócić nieznacznie pauzę gdyż owies będzie się szybciej wypalał i może w palniku brakować paliwa.Pozdrawiam
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.