- Ten temat ma 6 odpowiedzi, 3 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 11 miesięcy temu przez .
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › Dym
Witam ostatnio za uwarzyłem dym z komina nigdy mi tak nie dymił czy to jest normalne moje ustawienia to obroty dmuchawy to 1 czas podawania to 10 obroty na podtrzymaniu 10 czas pracy podtrzymania 10 krotność podawania 3 czas oczekiwania 10 min
pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy to że w tym czasie był mróz na zewnątrz i widać parę wodną nie dym łatwo to poznać po tym że szybko rozpływa się w powietrzu a nie snuje się w dal
Witam
Kolego nie podałeś mi parametru – Czas pauzy podajnika. Druga rzecz, to jak długo masz kocioł i czy kiedykolwiek czyściłeś komorę powietrzną palnika. Trzecie, czy w popielniku masz niedopalony węgiel.
Jednak najbardziej prawdopodobne jest to, że widziałeś komin i dym w momencie, gdy kocioł był w podtrzymaniu. Kotły z podajnikami dymią głownie w podtrzymaniu gdy do żaru w palniku nie dostarczamy powietrza i mamy spalanie beztlenowe. Po włączeniu się dmuchawy w krótkim czasie dymienie ustępuje.
Jeśli sobie nie poradzisz to napisz lub zadzwoń w celu konsultacji.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik
Czas pauzy podajnika to 60 s kocioł używam 12 miesięcy a komora powietrzna to ją się czyści odkręcając śrubę na dole palnika ? jeśli tak to czyściłem plus pierścień też czyściłem chociaż to było 4 miesiące temu jak często się tą komorę czyści ? z góry dziękuje za odpowiedz
Witam
W pewnym sensie kocioł masz ustawiony idealnie. Jednakże prosiłem cię abyś zobrazował jak wygląda popiół i wymiennik górny oraz czy dymi tylko w podtrzymaniu czy podczas pracy dmuchawy także.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik
popiół wygląda prawie jak puch lekkie spieki są ale węgiel jest dopalony wymiennik górny jest przykryty sadzą ale lekko co tydzień jest czyszczony a dymi mi tylko po pauzie jak pracuje to nie dymi
Witam
Czyli tak jak myślałem, masz wszystko w porządku. W podtrzymaniu dymi każdy kocioł. Jeśli będziesz miał problemy to pisz do nas a spróbujemy Ci jakoś pomóc.
Pozdrawiam
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!