Witam
mam pytanie do serwisu odnośnie mojego modułu sterującego, który został uszkodzony z winy elektryka- jakimś cudem w gniazdku pojawiło się 380V.
Załączam zdjęcia i jednocześnie jeśli to możliwe proszę o opinię czy jest możliwość wymiany spalonych układów tego modułu i jaki byłby ewentualny koszt?
Pozdrawiam
Wychodzi, że elektryk podał kolejną fazę zamiast N i dostałeś napięcie międzyfazowe;
Same elementy drogie nie będą i wymieni je każdy 'operator’ lutownicy.
Podpytaj też o koszty autoryzowanej naprawy i ewentualne udzielenie/przedłużenie gwarancji (o ile to się będzie w ogóle opłacało)
pozdrawiam
Czy w Heiztechnik mogę dokonać takiej naprawy , czyli wymiany warystorów i ewentalnego sprawdzenia czy modół jest sprawny i iak by się miało to do przedłużenia gwarancji oraz kosztów naprawy.
Jeżeli nie w Heiztechnik to gdzie mogę to zrobić.
Pozdrawiam
Wszystkie sterowniki, które wymagają naprawy wysyłamy do producentów. W tym przypadku producentem jest Plum.
Najszybciej będzie wysłać go do producenta z opisem uszkodzenia oraz opisem przyczyny.
Sterownik zostanie naprawiony i odesłany w rozsądnym czasie.
Miałem idenyczny przypadek.
Instalator wymienił mi cały moduł gdyż nie nadawał się do naprawy.
Podobno wysyłał moduł z panelem sterowania do serwisu po naprawie został wgrany nowy program i instalacja. Spaliła i się przy tym jedna pompka.
Cały koszt naprawy w moim przypadku to 2100pln.
Daj znać jak będzie u Ciebie.
Ale u Ciebie na zdjęciach lepiej wygląda.
Autor
Wpisy
Oglądasz 6 odpowiedzi wątku
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!