Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › Instrukcja HT tronic 520
- Ten temat ma 19 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 1 miesiąc temu przez SERWIS.
-
AutorWpisy
-
-
27 października 2010 o 10:08 #78485zbukuUczestnik
Witam
Mam kocioł HT EKO DUO 35KW z sterownikiem HT tronic 520, do kotła dołączona jest instrukcja do HT tronic 500?
Czy gdzieś znajdę instrukcje do aktualnej wersji sterownika? -
28 października 2010 o 10:24 #78505SERWISUczestnik
Witam
Regulator kotła HT tronic 520 jest tym samym regulatorem co HT tronic 500.
Oba regulatory posiadają to samo oprogramowanie a różnica polega na zabudowie.
Regulator 500 posiada jednorodną zabudowę i jest do montażu na kotle a 520 jest przeznaczona do zabudowy i posiada dwa moduły: moduł wykonawczy i pulpit.Z poważaniem
serwis
-
29 października 2010 o 00:42 #78504hydro-instalUczestnik
Czyli przy zamówieniu można określić jaki chcę się regulator? czy HT 520 montowany jest już fabrycznie?
-
30 października 2010 o 03:44 #78503zbukuUczestnik
uważam ze jest inaczej, co innego wyświetla mi się choćby w menu serwis niż jest w instrukcji (inne nazwy ustawień i jest ich więcej niż w instrukcji) dla tego pytam o instrukcję, a poza tym na Waszych zdjęciach jest kocioł z serii HT i ma wyraźnie manipulator opisany HT tronic 500 a zabudowa jest taka sama.
i jeszcze jedno dlaczego nie mogę się zalogować na swoje wcześniejsze konto: zbuku, nazwa i hasło wpisywane jest prawidłowo, pojawia mi się informacja że rejestracja nie została prawidłowo dokończona choć jakoś dokonałem wpisu z owego konta, pisząc do Was na maila dostaję zwroty że nie dostarczono, moder KOK@LO też milczy???????????
klient
-
30 października 2010 o 14:00 #78502SERWISUczestnik
Regulator HT tronic 520 montowany jest w kotłach nowej linii HT.
Aktualnie dostępne są już dodatkowe regulatory rodziny HT tronic 500 z dodatkowymi modułami mieszającymi.
w niedługim czasie ukaże się kompletna informacja na ich temat a na tę chwilę informacje są udzielane na telefon.
Maksymalnie regulator ten może obsłużyć trzy układy mieszające.Z poważaniem
Serwis Heiztechnik
-
30 października 2010 o 14:08 #78501SERWISUczestnik
Masz rację co do zróżnicowania nazw i występowania dodatkowych parametrów.
Informatycy pracujący ciągle nad nowymi programami udoskonalają je ale niestety z bibuła jest trochę gorzej. Dlatego też występuje więcej wersji programów niż wersji instrukcji.
Proszę o cierpliwość a w krótkim czasie postaramy się to nadrobić.
Co do problemu z przesyłaniem wiadomości to w przypadku posiadaczy kont na serwerach typu: op, o2 nasze zabezpieczenia mogą traktować je jako spamy i dlatego mogą one do nas nie docierać.
Jeśli chodzi o problemy z logowaniem to spróbuj może skontaktować się telefonicznie a nasz kolega (pracownik firmy) z pewnością ci pomoże.
Za utrudnienia przepraszamy.Z poważaniem
Serwis Heiztechnik
-
31 października 2010 o 20:45 #78500zbukuUczestnik
nie wiem co zrobiliście ale konto jak widać działa, dzięki
-
2 listopada 2010 o 19:46 #78499SERWISUczestnik
OK
Złośliwość rzeczy martwych
Serwis heiztechnik
-
8 grudnia 2010 o 00:53 #78498zbukuUczestnik
Czy drodzy koledzy z serwisu mogą mi podać przybliżony termin pojawienia się instrukcji do HT tronic 520?
-
17 grudnia 2010 o 02:50 #78497SERWISUczestnik
Jeśli idzie o instrukcje to zaraz po pojawieniu się jej będzie ona dostępna na nasze stronie. Postaramy się aby była ona do końca ubiegłego tygodnia.
Jeśli idzie o sterowanie i obsługę to jest ona identyczna jak w przypadku 500 -kiPozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
2 lutego 2011 o 13:59 #78496zbukuUczestnik
puki co instrukcji do 520 nie ma więc pomóżcie mi bo nie rozumiem jednego parametru a bardziej jego możliwości zaprogramowania.
Powiedzcie mi proszę gdzie i w jaki sposób mogę zaprogramować CZAS PRACY POMPY
bo na przykład piszecie (istrukcja ht500)
… pracuje cyklicznie załączając się co CZAS ODŁ.
POMP CO na CZAS PRACY POMPY. Dla wartości parametru CZAS PRACY POMPY=0 pompa obiegowa jest wyłączona stale i wartość parametru CZAS ODŁ.POMP CO jest bez znaczenia…Jak ustawić CZAS PRACY POMPY np na 5 minut? skoro w MENU tego parametru nie ma.
-
3 lutego 2011 o 00:55 #78495SERWISUczestnik
Witam
Instrukcja HT tronic – a 520 powinna być lada dzień, być może nawet jutro.
Co do różnic w programach w stosunku do 500- ki to nie ma żadnych.
Napisz mi, co zamierzasz zrobić i do czego jest to Tobie potrzebne.
Rozumiem, że masz podłączony termostat pokojowy i chcesz aby mimo nagrzania pomieszczenia i rozwarcia styków termostatu pokojowego grzejniki nie wychłodziły się całkowicie.
W zależności od systemu grzewczego i temperatury czynnika częstotliwość załączania pompy jak i długość jej pracy powinna być różna tak aby mimo wszystko zbytnio nie wychłodzić pomieszczenia, ale i drugie żeby nie przegrzewać go.
W starych programach ustawiany był tylko „czas odłączenia pompy” a „czas pracy pompy” był stały i wynosił 30 sek. W nowych programach jest możliwość zmiany parametru „czas pracy pompy co.” tak aby pompa pracowała dłużej. Jednakże najczęściej użytkownicy pragną, aby po rozwarciu styku programatora pokojowego pompa nie włączała się a temperatura w pomieszczeniu spadała do minimalnej nastawionej w pomieszczeniu. W tym przypadku „czas odłączenia pompy co.” należy ustawić na „0”Pozdrawiam
-
3 lutego 2011 o 23:52 #78494zbukuUczestnik
Witam
Pytam się bo CZAS PRACY POMPY traktowany jest również jako wybieg a odnoszę wrażeni że u mnie jest on za długi, w związku z czym chciałem go zmniejszyć.
Rozumiem że mając HT 520 mam starą wersję bez możliwości zmiany tego parametru?A tak na marginesie to da się zrobić jakoś upgrade? bo montując termostat pokojowy widziałem na płycie głównej gniazdo RJ45
-
4 lutego 2011 o 01:10 #78493SERWISUczestnik
Witam
Z tego co kojarzę to czas wybiegu pompy jest stały i wynosi on około 5 min.
Jeżeli pozwolisz to w dniu jutrzejszym spróbuję dowiedzieć się u programistów jak to wygląda.
Czasami jest tak że nie zdążą nas poinformować o wszystkich nowinkach a ja też nie zawsze pytam.Pozdrawiam
-
14 lutego 2011 o 01:02 #78492zbukuUczestnik
Witam
Czy coś się udało dowiedzieć odnośnie zmiany parametru wybiegu pompy i co z ubgrade-m?
-
14 lutego 2011 o 01:58 #78491SERWISUczestnik
witam
Co do aktualizacji oprogramowania to napisz do nas listela na adres serwisowy i serwis może zaktualizować oprogramowanie. Niestety usługa ta jest odpłatna, chyba że wymienimy Ci automatykę na inną z nowym programem, a tamtą nam odeślesz.
Pozdrawiam
-
20 lutego 2011 o 22:49 #78490zbukuUczestnik
ok, pomyślimy o tym po sezonie bo teraz bez pieca to raczej by było ciężko 🙂
-
20 lutego 2011 o 22:55 #78489SERWISUczestnik
OK. czekamy
Pozdrawiam
-
30 lipca 2011 o 02:07 #78488zbukuUczestnik
hmmmmmmmmmmmmmmm Serwissssssssssss
ten tydzień trwa już ponad 5 miesięcy, co z waszą słownością się stało?
-
31 lipca 2011 o 12:53 #78487SERWISUczestnik
Tak, my też ciągle czekamy. Będę się w tej sprawie kontaktował z dostawcą.
Pozdrawiam
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.