Strona główna › Forum › Kotły z podajnikiem › podłączenie termostatu pokojowego
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 4 lata, 8 miesięcy temu przez
SERWIS1.
-
AutorWpisy
-
-
12 października 2011 o 21:56 #77645
Paweł Cieślak
UczestnikWitam!
Jak podłączyć bezprzewodowy programowalny termostat
pokojowy do sterownika HT-tronic 520. Posiadam
piec HT Eko 25kW. -
12 października 2011 o 23:41 #77653
SERWIS
UczestnikWitam
Nie jest to trudne ale gdyby Ci się nie udało po moim krótkim instruktażu to zadzwoń na telefon serwisowy, najlepiej na 664 784 500.
Ale przechodząc do rzeczy:
1. musisz wyciągnąć kasetę sterownika i otworzyć jego górną pokrywę
2. następnie na płycie regulatora musisz odnaleźć złącze termostatu pokojowego, są to złącza J18 i J19, obok kostek czujników
3. musisz wiedzieć który termostat chcesz wykorzystać, termostat do regulacji pompy kotłowej – złącze J18, termostat do obsługi zaworu mieszającego – złącze J19
4. po podłączeniu przewodu termostatu wchodzisz do MENU termostaty, odszukujesz właściwy dla Ciebie termostat i go aktywujesz.
5. wkładasz urządzenie z antenką do kontaktu, czytasz instrukcję programatora, programujesz go i wszystko powinno hulać.Jeżeli będzie coś nie tak to pisz lub dzwoń.
Pozdrawiam
-
14 października 2011 o 11:14 #77652
Paweł Cieślak
UczestnikDzieki za instruktaż. Ale jeszcze jedno pytanie przed rozkręcaniem. Jaka duża jest kaseta sterownika? U mnie jest tylko 20 cm do ściany.
Pozdrawiam.
-
14 października 2011 o 16:50 #77651
SERWIS
UczestnikWitam
Długość kasety to 15 cm, tak że nie ma żadnego problemu.
Pozdrawiam
-
2 listopada 2011 o 11:00 #77650
Paweł Cieślak
UczestnikWitam!
Zainstalowałem termostat bez problemu. Wszystko działa. Dzięki.Teraz z innej beczki – popielnik ma bardzo niskie śćianki i popiół opada obok gromadząc się w zakamarkach. Czy zrobienie nowego popielnika o wyższych ściankach bocznych nie będzie miało wpływu na prawidłowe spalanie/ chodzi mi o obieg powietrza itp./
Pozdrawiam
-
4 listopada 2011 o 04:33 #77649
SERWIS
UczestnikWitam
Tak, możesz wykonać sobie szufladę o wyższych bocznych ściankach.
Pozdrawiam
-
30 września 2018 o 22:54 #77648
slonikdendi
UczestnikWitam ja także mam sterownik HT-tronic 520 i jaki sterownik bezprzewodowy został zainstalowany? Czy jest możliwość regulacji temp. kotła i zaworem mieszającym? Bo odnośnie zaworu mieszającego interesuje mnie jak można zaingerować w 3 ustawienia krzywej grzewczej?
-
1 października 2018 o 10:18 #77647
SERWIS1
UczestnikWitam
Do sterownika HT 520 można zamontować dodatkowy pulpit z możliwością regulacji temperatur zadanych (kocioł, CWU, zawór).
Podłączenie jakiegokolwiek uniwersalnego termostatu pokojowego umożliwia sterowanie pompami CO lub zaworu oraz zamykaniem zaworu w przypadku przekroczenia temperatury w pomieszczeniu ogrzewanym.Regulacji krzywej grzewczej dokonujemy ręczne w ustawieniach zaworu parametrami „nastawa +10, 0, -10”.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.