Moduł internetowy

Strona główna Forum Pozostałe urządzenia Moduł internetowy

Oglądasz 18 odpowiedzi wątku
  • Autor
    Wpisy
    • #37065
      Maciej Sawina
      Uczestnik

      Cześć,
      posiadam kocioł na ekogroszek Heiztechnik Q EKO 20kw ze sterownikiem HT Tronic 700 i chciałbym dokupić moduł internetowy. Czy sterownik będzie współpracował z modułem Econet 300? Wcześniej, gdy zagłębiałem się w ten temat, od jednego ze sprzedawców uzyskałem informację, że ten moduł obsługuje jedynie sterowniki PLUM. Prosiłbym o pomoc w tej kwestii.

    • #37069
      serwis1
      Uczestnik

      Witam

      Do sterownika HT tronic 700 należy dokupić dedykowany moduł HT tronic Connect.

      Pozdrawiam
      Serwis Heiztechnik

    • #42131
      Chriso
      Uczestnik

      Witam
      Nie będę zakładać nowego tematu bo dotyczy też modułu internetowego.
      Kupiłem nowy moduł ecoNet300 i podłączyłem do regulatora HT-tronic 850 poprzez rozdzielacz i niestety ale na wyświetlaczu regulatora wyskakuje mi “Uwaga! Brak komunikacji”, a na module ecoNet300 nie świeci się dioda z informacją o podłączeniu do regulatora.
      Proszę o jakąkolwiek informację co może być przyczyną tego lub co mogę zrobić aby zadziałało.

    • #42133
      Mateusz Żurek
      Uczestnik

      Witam
      Nie będę zakładać nowego tematu bo dotyczy też modułu internetowego.
      Kupiłem nowy moduł ecoNet300 i podłączyłem do regulatora HT-tronic 850 poprzez rozdzielacz i niestety ale na wyświetlaczu regulatora wyskakuje mi “Uwaga! Brak komunikacji”, a na module ecoNet300 nie świeci się dioda z informacją o podłączeniu do regulatora.
      Proszę o jakąkolwiek informację co może być przyczyną tego lub co mogę zrobić aby zadziałało.

      Cześć,
      Napisz jaka nasz wersję oprogramowania.
      Możliwe, że jest zbyt stara aby obsługiwać moduł internetowy.
      Z tego co pamiętam wersję odczytasz a menu informacje na samym koncy.

    • #42135
      Markus
      Uczestnik

      Kupiłem nowy moduł ecoNet300 i podłączyłem do regulatora HT-tronic 850 poprzez rozdzielacz i niestety ale na wyświetlaczu regulatora wyskakuje mi “Uwaga! Brak komunikacji”, a na module ecoNet300 nie świeci się dioda z informacją o podłączeniu do regulatora.

      Witam
      Z Twojego opisu wynika że nie mam komunikacji między wyświetlaczem a regulatorem. Czy jak podlaczales rozdzielacz to podlaczyles kabel, który wypiłies od wyświetlacza. Jeżeli jest podpięty to może coś nie gra z rozdzielacze.
      Pozdrawiam
      Markus

    • #42137
      Markus
      Uczestnik

      Proszę o usunięcie

    • #42141
      Chriso
      Uczestnik

      Cześć,
      Napisz jaka nasz wersję oprogramowania.
      Możliwe, że jest zbyt stara aby obsługiwać moduł internetowy.
      Z tego co pamiętam wersję odczytasz a menu informacje na samym koncy.

      Zdjęcie wersji regulatora w załączniku
      regulator2.jpg regulator1.jpg

    • #42143
      Chriso
      Uczestnik

      Witam
      Z Twojego opisu wynika że nie mam komunikacji między wyświetlaczem a regulatorem. Czy jak podlaczales rozdzielacz to podlaczyles kabel, który wypiłies od wyświetlacza. Jeżeli jest podpięty to może coś nie gra z rozdzielacze.
      Pozdrawiam
      Markus

      Rozdzielacz podłączyłem z pojedynczej strony do regulatora, a z podwójnej strony podłączyłem do wyświetlacza i do ecoNet300.
      Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła.

    • #42145
      Markus
      Uczestnik

      Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła.

      Może nie jest to właściwy kabel. Nie jest dedykowany, jak wcześniej pisał Serwis do tego modelu regulatora.

      Pozdrawiam
      Markus

    • #42149
      Mateusz Żurek
      Uczestnik

      Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła.

      Może nie jest to właściwy kabel. Nie jest dedykowany, jak wcześniej pisał Serwis do tego modelu regulatora.

      Pozdrawiam
      Markus[/quote]
      Równie dobrze oprogramowanie sterownika może być stare.
      Pamiętam, że kiedyś rozmawialiśmy o tym na forum ale nie mogę tego znaleźć.

      Najprościej będzie zadzwonić do serwisu i zapytać o wersję oprogramowania jaka jest wymagana do współpracy z econet.

    • #42181
      serwis1
      Uczestnik

      Witam

      Gdzie kupiłeś tego EcoNeta 300?

      Pozdrawiam
      Serwis Heiztechnik

    • #42185
      Chriso
      Uczestnik

      Moduł kupiłem w sklepie internetowym http://kotlysklep.pl/

    • #42191
      serwis1
      Uczestnik

      Witam

      Moduły EcoNet 300 są przypisane do producenta kotła – każdy producent ma swój moduł (tylko wygląd jest ten sam). Nie można podłączyć dowolnego modułu.

      Pozdrawiam
      Serwis Heiztechnik

    • #42199
      Chriso
      Uczestnik

      Przed zakupem wysłałem zapytanie do Heiztechnik czy moduł ecoNet 300 będzie współpracował z podanym modelem regulatora i otrzymałem odpowiedź, że będzie działał. Nikt nic nie pisał o różnych wersjach ecoNet 300. W instrukcji również nie ma nic o różnych wersjach.

    • #42205
      serwis1
      Uczestnik

      Witam

      Każdy producent (Kipi, Pellas, Heiztechnik itp) ma swoją wersję softu, dopasowaną do indywidualnych preferencji. Kupując urządzenie u danego producenta komponenty dodatkowe należy również zakupić u autoryzowanego dostawcy. Sterowniki Plum pod nazwą EcoMax 850 są sprzedawane do różnych producentów z różnymi programami i niemożliwe jest obsłużenie wszystkiego jednym modelem komponentu dodatkowego.

      Pozdrawiam
      Serwis Heiztechnik

    • #42211
      Chriso
      Uczestnik

      Czyli gdzie musiałbym kupić moduł ecoNet 300 pasujący do mojego regulatora? Jak możliwe to poproszę o konkretne adresy.

    • #42253
      serwis1
      Uczestnik

      Witam

      Moduł można zamówić moduł poprzez stronę internetową Heiztechnik lub poprzez autoryzowanych dystrybutorów w całej Polsce (lista dystrybutorów: https://heiztechnik.pl/dystrybutorzy.

      Pozdrawiam
      Serwis Heiztechnik

    • #53728
      Grzegorz1989
      Uczestnik

      Witam,
      Mam problem z modułem HT-tronic Connect. Nie widzę nic na aplikacji chociaż według diod jest połączony i skonfigurowany z siecią. Moduł jest połączony przez złącze alternatywne bo nie mialem już innego portu wejścia wolnego. Kocioł Ht One 11kw.

      Pozdrawiam

      • Ta odpowiedź została zmodyfikowana 4 tygodnie temu przez Grzegorz1989.
      Załączniki:
    • #53742
      serwis1
      Uczestnik

      Przepraszam za późną odpowiedź ale z tego co widzę to już chyba jest wszystko ok.

      W przypadku problemów proszę o kontakt.

Oglądasz 18 odpowiedzi wątku
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.