Strona główna › Forum › Pozostałe urządzenia › Moduł internetowy
- Ten temat ma 19 odpowiedzi, 7 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 11 miesięcy, 4 tygodnie temu przez Agnieszka.
-
AutorWpisy
-
-
24 października 2017 o 15:25 #60823Maciej SawinaUczestnik
Cześć,
posiadam kocioł na ekogroszek Heiztechnik Q EKO 20kw ze sterownikiem HT Tronic 700 i chciałbym dokupić moduł internetowy. Czy sterownik będzie współpracował z modułem Econet 300? Wcześniej, gdy zagłębiałem się w ten temat, od jednego ze sprzedawców uzyskałem informację, że ten moduł obsługuje jedynie sterowniki PLUM. Prosiłbym o pomoc w tej kwestii. -
24 października 2017 o 15:42 #60842SERWIS1Opiekun forum
Witam
Do sterownika HT tronic 700 należy dokupić dedykowany moduł HT tronic Connect.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
24 listopada 2018 o 20:55 #60841ChrisoUczestnik
Witam
Nie będę zakładać nowego tematu bo dotyczy też modułu internetowego.
Kupiłem nowy moduł ecoNet300 i podłączyłem do regulatora HT-tronic 850 poprzez rozdzielacz i niestety ale na wyświetlaczu regulatora wyskakuje mi „Uwaga! Brak komunikacji”, a na module ecoNet300 nie świeci się dioda z informacją o podłączeniu do regulatora.
Proszę o jakąkolwiek informację co może być przyczyną tego lub co mogę zrobić aby zadziałało. -
25 listopada 2018 o 12:16 #60840Mateusz ŻurekUczestnik
Witam
Nie będę zakładać nowego tematu bo dotyczy też modułu internetowego.
Kupiłem nowy moduł ecoNet300 i podłączyłem do regulatora HT-tronic 850 poprzez rozdzielacz i niestety ale na wyświetlaczu regulatora wyskakuje mi „Uwaga! Brak komunikacji”, a na module ecoNet300 nie świeci się dioda z informacją o podłączeniu do regulatora.
Proszę o jakąkolwiek informację co może być przyczyną tego lub co mogę zrobić aby zadziałało.Cześć,
Napisz jaka nasz wersję oprogramowania.
Możliwe, że jest zbyt stara aby obsługiwać moduł internetowy.
Z tego co pamiętam wersję odczytasz a menu informacje na samym koncy. -
25 listopada 2018 o 14:09 #60839MarkusUczestnik
Witam
Z Twojego opisu wynika że nie mam komunikacji między wyświetlaczem a regulatorem. Czy jak podlaczales rozdzielacz to podlaczyles kabel, który wypiłies od wyświetlacza. Jeżeli jest podpięty to może coś nie gra z rozdzielacze.
Pozdrawiam
Markus -
25 listopada 2018 o 14:11 #60838MarkusUczestnik
Proszę o usunięcie
-
25 listopada 2018 o 15:29 #60837ChrisoUczestnik
Cześć,
Napisz jaka nasz wersję oprogramowania.
Możliwe, że jest zbyt stara aby obsługiwać moduł internetowy.
Z tego co pamiętam wersję odczytasz a menu informacje na samym koncy.Zdjęcie wersji regulatora w załączniku
-
25 listopada 2018 o 15:39 #60836ChrisoUczestnik
Witam
Z Twojego opisu wynika że nie mam komunikacji między wyświetlaczem a regulatorem. Czy jak podlaczales rozdzielacz to podlaczyles kabel, który wypiłies od wyświetlacza. Jeżeli jest podpięty to może coś nie gra z rozdzielacze.
Pozdrawiam
MarkusRozdzielacz podłączyłem z pojedynczej strony do regulatora, a z podwójnej strony podłączyłem do wyświetlacza i do ecoNet300.
Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła. -
25 listopada 2018 o 16:45 #60835MarkusUczestnik
Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła.
Może nie jest to właściwy kabel. Nie jest dedykowany, jak wcześniej pisał Serwis do tego modelu regulatora.
Pozdrawiam
Markus -
25 listopada 2018 o 18:26 #60834Mateusz ŻurekUczestnik
Ten błąd wyskakuje jak ecoNet300 jest podłączony do prądu, jak odłączę go od prądu to błąd znika i na wyświetlaczu jest normalna praca kotła.
Może nie jest to właściwy kabel. Nie jest dedykowany, jak wcześniej pisał Serwis do tego modelu regulatora.
Pozdrawiam
Markus[/quote]
Równie dobrze oprogramowanie sterownika może być stare.
Pamiętam, że kiedyś rozmawialiśmy o tym na forum ale nie mogę tego znaleźć.Najprościej będzie zadzwonić do serwisu i zapytać o wersję oprogramowania jaka jest wymagana do współpracy z econet.
-
26 listopada 2018 o 13:55 #60833SERWIS1Opiekun forum
Witam
Gdzie kupiłeś tego EcoNeta 300?
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
26 listopada 2018 o 14:13 #60832ChrisoUczestnik
Moduł kupiłem w sklepie internetowym http://kotlysklep.pl/
-
26 listopada 2018 o 14:57 #60831SERWIS1Opiekun forum
Witam
Moduły EcoNet 300 są przypisane do producenta kotła – każdy producent ma swój moduł (tylko wygląd jest ten sam). Nie można podłączyć dowolnego modułu.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
26 listopada 2018 o 15:19 #60830ChrisoUczestnik
Przed zakupem wysłałem zapytanie do Heiztechnik czy moduł ecoNet 300 będzie współpracował z podanym modelem regulatora i otrzymałem odpowiedź, że będzie działał. Nikt nic nie pisał o różnych wersjach ecoNet 300. W instrukcji również nie ma nic o różnych wersjach.
-
26 listopada 2018 o 16:21 #60829SERWIS1Opiekun forum
Witam
Każdy producent (Kipi, Pellas, Heiztechnik itp) ma swoją wersję softu, dopasowaną do indywidualnych preferencji. Kupując urządzenie u danego producenta komponenty dodatkowe należy również zakupić u autoryzowanego dostawcy. Sterowniki Plum pod nazwą EcoMax 850 są sprzedawane do różnych producentów z różnymi programami i niemożliwe jest obsłużenie wszystkiego jednym modelem komponentu dodatkowego.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
26 listopada 2018 o 19:31 #60828ChrisoUczestnik
Czyli gdzie musiałbym kupić moduł ecoNet 300 pasujący do mojego regulatora? Jak możliwe to poproszę o konkretne adresy.
-
27 listopada 2018 o 14:23 #60827SERWIS1Opiekun forum
Witam
Moduł można zamówić moduł poprzez stronę internetową Heiztechnik lub poprzez autoryzowanych dystrybutorów w całej Polsce (lista dystrybutorów: https://heiztechnik.pl/dystrybutorzy.
Pozdrawiam
Serwis Heiztechnik -
21 maja 2021 o 04:10 #60826Grzegorz1989Uczestnik
Witam,
Mam problem z modułem HT-tronic Connect. Nie widzę nic na aplikacji chociaż według diod jest połączony i skonfigurowany z siecią. Moduł jest połączony przez złącze alternatywne bo nie mialem już innego portu wejścia wolnego. Kocioł Ht One 11kw.Pozdrawiam
Załączniki:
Musisz być zalogowany, aby uzyskać dostęp do załączonych plików.
-
25 maja 2021 o 10:04 #60825SERWIS1Opiekun forum
Przepraszam za późną odpowiedź ale z tego co widzę to już chyba jest wszystko ok.
W przypadku problemów proszę o kontakt.
-
27 stycznia 2024 o 15:50 #81922AgnieszkaUczestnik
Witam
jak podłączyć moduł ht-tronic Connect jak nie mam wolnego portu wejścia ? W jaki sposób robi się alternatywne wejście ?
Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam
-
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.