Utworzone odpowiedzi

Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • W odpowiedzi na: moduł internet (sterowanie zaworem i termostatami) #75441
    klos-stg
    Uczestnik

    W przyszłym tygodniu wpadnie zobaczyć polecany instalator, żeby zobaczyć co się dzieje…
    ze wstępnych ustaleń twierdzi, że piec po prostu jest przedmuchiwany
    chociaż popiół jest nie najgorszy wiadomo jakieś spieki się pojawiają

    temp. pomieszczeń w ok 22 stopni

    zobaczymy czy to coś poradzi…
    a jak nie to się zainwestuje w regulator ciągu :p
    no i za radą serwisu w zimny dzień przeleci się chatę kamerą termowizyjną …

    co do posadzek to pewnie ocieplane są standardowo jakąś 5cm styropianem… szczerze nie mam pojęcia co tam wrzucili.
    a okna to
    6-cio komorowy SALAMANDER bluevolution 82
    3-szybowe zespolenia szyb o współczynniku Ug=0,5 W/m2K

    W odpowiedzi na: moduł internet (sterowanie zaworem i termostatami) #75445
    klos-stg
    Uczestnik

    15cm + plus 5cm = 20cm wełny o średnim współczynniku…

    dodatkowo jak pisałem wcześniej…

    jest to ocieplenie całego dachu plus strop pod jętkami

    no i u góry w sumie trzyma ciepło także ocieplenie raczej jest spoko…

    dodatkowo dodam, że na grzejniki zawór trójdrożny puszcza tylko max 45 stopni przy mrozach, a
    przy jesiennej pogodzie raczej jest to 35 stopni max.
    piec jest ustawiony na 60 stopni

    W odpowiedzi na: moduł internet (sterowanie zaworem i termostatami) #75448
    klos-stg
    Uczestnik

    podejrzewam jednak to drugie czyli nastawy do d…

    bo na różnym grochu paliło tak samo….

    czy to pieklorz za 900 zl czy czeski za 600 zl

    Czy normalne jest to, że sadza w wyczystce po sezonie sięga pewnie z 60cm jak nie dalej??

    trochę zmęczony już jestem czytaniem o piecach chyba trzeba wezwać kogoś do ustawienia tego ustrojstwa…

    znacie kogoś w Starogardzie Gdańskim kto się tym zajmuje?? bo jak rozpalę piec i tona pójdzie w miesiąc jesiennej pogody to zacznę płakać 😛

Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)